top of page
Tarn-et-Garonne-Position.png
landscape-4337546_1920.jpg

Domaine Les Naudars ligt in een rustig heuvelachtig gebied dat wordt doorsneden door smalle, verharde wegen die leiden naar omliggende dorpen. 

In de directe omgeving zijn leuke en interessante steden en dorpen te bezoeken, die in het gebied van de Katharen en Tempeliers liggen en stille getuigen waren van een markante episode in de Europese geschiedenis (http://www.katharen.be/).

 

 

De omgeving bestaat uit verschillende landschappen. Zo vind je er behalve wijngaarden ook de Gorges de Aveyron, met bij St Antonin de rotswanden Roc D'Anglars. De hoogvlakte daar biedt veel wandelmogelijkheden en prachtige vergezichten. Dus ben je een natuurliefhebber? Dan zit je hier goed!

Het dichtstbijzijnde dorp om je dagelijkse boodschappen te doen is Nègrepelisse, op c.a. 6 km afstand van Vaïssac. 

Er zijn een paar grote supermarkten, o.a. een Super-U en een Intermarché. In dit stadje vind je ook tankstations en geldautomaten. Op dinsdag is er markt.

Negrpellisse.JPG

Bruniquel is een oud schilderachtig dorp, gegroepeerd rondom een kasteel dat 'van Brunehaut' wordt genoemd. Dit kasteel dateert van de 12e-14e eeuw en is gelegen op de rand van een steile rots boven de Aveyron. Het kasteel is beslist een bezichtiging waard, ook vanwege het prachtige uitzicht.

St-Antonin-Noble Val is een prachtig middeleeuws dorp gelegen aan de Aveyron. De mooiste rit vanuit Vaïssac is om voor Montricoux op de rotonde de route Gorges de L'Aveyron te volgen. Op zondagochtend is er een gezellige markt. In dit stadje werden in 2013 buitenopnamen gemaakt voor de Amerikaanse speelfilm The Hundred Foot Journey.

bruniquel
saint Antonin Noble val

Cordes-sur-Ciel is een van de allermooiste middeleeuwse (kunstenaars)dorpjes in Frankrijk, de parel van de bastides. Dit perfecte voorbeeld van stedelijke bouwkunst van het begin van de 13e eeuw, de bastide, dankt zijn naam aan de hoge ligging op een bergkam.

Montauban is een stad met een binnenstad die rijk is
aan kunst. De Pont-Vieux (oude brug) dateert uit het begin van de 14e eeuw. In de buitenwijken vind je diverse grote winkelcentra en zaterdagmorgen is er in de binnenstad een levendige markt.

cordes-sur-ciel
montauban
toulouse

Toulouse is de hoofdstad van de Languedoc en is in kunstbezit een der rijkste steden van Frankrijk. Er zijn talrijke musea. De oude kern van de stad is gebouwd met oudroze of oranjeachtige baksteen.

Caussade is een kleine maar drukke gemeente ten noorden van Nègrepelisse (langs de tolweg) en telt ruim 6000 inwoners. Er zijn veel winkels en supermarkten.

Op maandagochtend is er een grote dagmarkt. Het heeft een leuke oude dorpskern.

caussade market

Bezoek ook eens de prachtige website 
http://www.mooisteplekjes-midipyrenees.nl/

bottom of page