top of page

Oude auto's en Frankrijk zijn nauw met elkaar verbonden. Ondanks het feit dat veel van deze auto's naar het buitenland zijn verhuisd is er, mede dankzij het goede klimaat en de aanwezigheid van genoeg opslagruimte, nog veel moois gespaard gebleven. De Fransen koesteren deze auto's nu vaak zelf en dat heeft tot gevolg dat er veel clubs actief zijn, zo ook 'Amis Vehicules Retros' in Nègrepelisse.

Elk jaar organiseert men in het laatste weekend van augustus een groot oldtimer-evenement voor de wijde omgeving met een onderdelenbeurs, oldtimerbeurs, toerrit en een concours d'eleganceHet zou Frankrijk niet zijn als dit niet gepaard ging met een maaltijd en een goed glas wijn.

Vele bijzondere auto's, tractoren en motorfietsen zullen weer op het plein en in de omliggende straten de aandacht van menig bezoeker trekken, zie ook www.negrepelisse.fr.

Gasten die met hun eigen oldtimer willen komen kunnen de auto bij ons in de hangar stallen en kiezen voor kamperen of voor een verblijf in het gasthuis of in de gîte. Bij voldoende animo zullen wij een aantrekkelijk arrangement aanbieden. 

De afstand vanaf ons naar Nègrepelisse is 6 km.

In Caussade wordt elk jaar in oktober de TractoMania-jaarmarkt gehouden. Op twee marktterreinen in dit oude stadje staan honderden kramen met oude 'meuk' en nieuwe onderdelen, gereedschap, boeken en handleidingen, oude fietsen, brommers, enzovoort. Ook zijn er oude en nieuwe tractoren te zien, zelfs een paar oude die op stoom werken.

 

Heel veel mensen van alle pluimage bezoeken deze markt en zoeken onderdelen voor werktuigen, gereedschap en ga zo maar door. In het centrum is het deze dagen gezellig druk. Mensen kijken is hier alleen al de moeite van een bezoek waard.

bottom of page